Informacje
Polityka Prywatności
Spis treści

     Polityka Prywatności sklepu www.lettadzieciom.pl

     

     

      Spis treści

     

    1. Polityka prywatności

    2. Rodzaje informacji o użytkownikach stron i serwisów internetowych, gromadzonych przez Wioletta Machura prowadząca działalność gospodarczą pod firmą: PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE "LETTA" WIOLETTA MACHURA, zwana dalej Przedsiębiorcą

    3. Wykorzystanie informacji o użytkownikach stron i serwisów internetowych, gromadzonych przez Przedsiębiorcę

    4. Gromadzenie i przetwarzanie danych Klientów Przedsiębiorcy

    5. Bezpieczeństwo

    6. Zmiana danych osobowych

     

     

     

    1. Polityka Prywatności

     

    1.    Niniejsza Polityka Prywatności obowiązuje wszystkich klientów  Wioletty Machura. Obowiązuje ona także wszystkich użytkowników korzystających ze stron  internetowych, serwisów internetowych Przedsiębiorcy, którzy mogą, ale nie muszą, być klientami Przedsiębiorcy. Prosimy o zapoznanie się z treścią niniejszej Polityki Prywatności, a także z zasadami, obowiązującymi w przypadku korzystania z produktów i usług Przedsiębiorcy.

    2.    Niniejsza Polityka Prywatności zawiera informacje dotyczące sposobu, w jaki Przedsiębiorca przetwarza dane osobowe klientów podczas korzystania ze stron internetowych, serwisów internetowych, produktów i usług Przedsiębiorcy. Niniejsza Polityka Prywatności określa, w jaki sposób Przedsiębiorca wykorzystuje udostępnione przez klientów dane osobowe, po uprzednim powiadomieniu klienta lub uzyskaniu jego zgody, o ile jest to wymagane przez obowiązujące przepisy prawa.

    3.  Niniejsza Polityka Prywatności może ulegać zmianom. Aktualna treść Polityki Prywatności dostępna jest każdorazowo na stronie internetowej www.lettadzieciom.pl

     

     

    2. Jakie rodzaje informacji gromadzi firma Przedsiębiorcy.

     

    1.    Co do zasady, Przedsiębiorca zapewnia użytkownikom możliwość korzystania ze stron internetowych, serwisów internetowych w sposób anonimowy. Jednak w celu skorzystania z niektórych usług może być konieczne np. logowanie lub wypełnienie odpowiedniego formularza oraz podanie danych niezbędnych dla prawidłowego skorzystania z danej usługi. Na przykład, podczas dokonywania zamówienia poprzez sklep internetowy, konieczne jest, oprócz zaakceptowania Regulaminu korzystania ze sklepu internetowego, wypełnienie przez Klienta formularza rejestracyjnego i podanie danych osobowych.

    2.  Przedsiębiorca gromadzi informacje dotyczące interakcji z poszczególnymi usługami Przedsiębiorcy, w tym logi systemowe zawierające: datę, czas wizyty i IP komputera, z którego nastąpiło połączenie, nazwę domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, informacje na temat statystyki oglądalności strony internetowej, ruchu do i z poszczególnych stron itp.

    3.  Administratorem danych osobowych w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 ze zm.) jest P.H.U. „LETTA” Wioletta Machura , ul. Leśna 5a/15, 42-300 Myszków. 

     

     

    3. Do czego wykorzystywane są zebrane informacje o użytkownikach witryn

     

    1.    Przetwarzanie danych, o których mowa w Rozdziale II ust. 2 niniejszej Polityki, jest zanonimizowane i służy celom pomiarowym i ulepszaniu stron i serwisów internetowych oraz usług w nich oferowanych.

    2.  Dane przetwarzane w związku z korzystaniem z podstron stron i serwisów internetowych wykorzystywane są zgodnie z celem ich przeznaczenia, wskazanym w regulaminie lub szczegółowych warunkach świadczenia danej usługi oraz za wyrażeniem odpowiednich zgód przez użytkownika.

    3.  W przypadku zamawiania usług od podmiotów trzecich za pośrednictwem strony www.lettadzieciom.pl zakres i zasady gromadzenia i przetwarzania danych reguluje regulamin lub szczegółowe warunki świadczenia danej usługi.

    4.  Dane użytkowników sklepu internetowego Przedsiębiorcy wykorzystywane są w celu realizacji zamówienia – dokonania transakcji, w tym pobrania opłaty oraz wysłania zamówionego towaru. Podanie tych danych jest niezbędne dla poprawnej realizacji zamówienia. W tym celu dane mogą być przekazane podmiotom podwykonawczym. Podmioty te nie będą wykorzystywać danych użytkowników strony lub serwisu internetowego w żadnym innym celu.

    5.  Dane udostępnione przez użytkowników stron lub serwisów internetowych, o ile użytkownik uprzednio wyraził zgodę na otrzymywanie korespondencji promocyjnej i/lub wysyłania informacji handlowych drogą elektroniczną od Przedsiębiorcy, mogą być wykorzystywane do prowadzenia działań marketingowych lub promocyjnych. Przedsiębiorca nie udostępnia osobom ani podmiotom trzecim danych osobowych użytkowników, za wyjątkiem sytuacji, w których jest to niezbędne dla prawidłowego wykonania Umowy, a równocześnie takie udostępnienie pozostaje w zgodzie z przepisami prawa, bądź następuje za wyraźną zgodą użytkownika, a także na żądanie organów uprawnionych w przypadkach wynikających z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.

     

     

    4. Gromadzenie i przetwarzanie danych klientów Przedsiębiorcy

     

    1.    Przedsiębiorca po uzyskaniu zgody klienta będzie gromadzić i przetwarzać dane klientów.

    2.    Ze względu na charakter świadczonych usług Przedsiębiorca będzie gromadzić i przetwarzać następujące kategorie danych:

       

         Nr kategorii            Nazwa kategorii
          1    informacje marketingowe
          2     informacje o płatnościach
          3  dane osobowe Klientów celem realizacji zamówienia (umowy)  

     

    3.    Dane wskazane w powyższej tabeli będą przetwarzane w celach poprawy jakości świadczonych usług oraz dostosowania oferty do preferencji i potrzeb klientów.

     

     

    5. Bezpieczeństwo

     

    1.    Przedsiębiorca podejmuje wszelkie uzasadnione działania mające na celu ochronę danych osobowych użytkowników stron internetowych. Oznacza to m.in. utworzenie odpowiednich zasad i procedur służących ograniczeniu do minimum ryzyka nieuprawnionego dostępu do danych użytkowników i ryzyka ich ujawnienia. Informacje przekazywane przez użytkowników stron i serwisów internetowych Przedsiębiorcy przetwarzane i przechowywane są z zastosowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa zgodnych z wymogami stawianymi przez obowiązujące przepisy prawa. Przedsiębiorca nie gwarantuje jednak całkowitego wykluczenia ryzyka nieuprawnionego wykorzystania danych osobowych przez osoby nieupoważnione działające w sposób sprzeczny z prawem. Wszelkie hasła do kont należy przechowywać w bezpiecznym miejscu i nie powinno się ich ujawniać osobom trzecim. Jeśli hasło zostanie wykorzystane w nieuprawniony sposób lub dojdzie do innego zagrożenia bezpieczeństwa, należy natychmiast powiadomić Przedsiębiorcę o takiej sytuacji.

    2.    Fora dyskusyjne i systemy komentarzy dostępne na stronie internetowej Przedsiębiorcy są miejscami publicznymi. Nie należy podawać w nich żadnych informacji, które mogłyby posłużyć do identyfikacji użytkownika lub innych osób. Przedsiębiorca nie odpowiada za ochronę ani bezpieczeństwo informacji podanych w tych miejscach.

     

    6. Zmiana danych osobowych

     

    1.    Użytkownikom udostępniającym dane osobowe, Przedsiębiorca gwarantuje prawo do wglądu w swoje dane, aktualizowania ich treści oraz ich usuwania. W przypadku serwisów obsługiwanych automatycznie, działania te może wykonać sam użytkownik. W przypadku, gdy nie została udostępniona taka funkcjonalność, wówczas można tego dokonać kontaktując się z Administratorem na adres korespondencyjny Administratora danych, bądź przez formularz kontaktowy znajdujący się pod adresem: www.lettadzieciom.pl

    2.  W przypadku sklepu internetowego Przedsiębiorcy, po złożeniu przez użytkownika zamówienia, sklep wysyła automatycznie na podany przez użytkownika adres e-mail, wiadomość potwierdzającą przyjęcie złożonego zamówienia.

    3.  Przedsiębiorca może poprosić użytkownika o potwierdzenie jego tożsamości.    

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel